среда, 14 июня 2017 г.

АДВОКАТ МОЖЕ ПРЕДСТАВЛЯТИ У СУДІ ЮРОСОБУ, З ЯКОЮ ВІН ПЕРЕБУВАЄ У ТРУДОВИХ ВІДНОСИНАХ, ЛИШЕ НА ПІДСТАВІ ДОГОВОРУ

Адвокат може представляти юридичну особу, з якою він перебуває у трудових відносинах, за умови укладення з такою юридичною особою договору про правову допомогу у відповідності до вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Таке роз'яснення надали у Національній асоціації адвокатів України.  

Рада адвокатів України зазначає, що адвокат має право поєднувати адвокатську діяльність із трудовими відносинами, якщо вони не стосуються випадків, зазначених у частині першій статті 7 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Чинні нормативні документи, що регулюють адвокатську діяльність в Україні, в тому числі акти Ради адвокатів України, не містять будь яких інших заборон для адвокатів щодо форм реалізації права на працю.      

Таким чином, представництво інтересів підприємства в судах особами, які мають свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, та є найманими працівниками цього ж підприємства, можливе виключно на підставі договору про надання правової допомоги. 

У такому випадку представництво інтересів юридичної особи здійснюється на підставі договору про правову допомогу та не вважається виконанням працівником обов’язків, передбачених трудовим договором.


Комментариев нет:

Отправить комментарий