среда, 8 февраля 2017 г.

УКРАЇНЦІ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ ЗА КОРДОНОМ, ПОВИННІ ДЕКЛАРУВАТИ СВОЇ ДОХОДИ

Громадянам України, які тимчасово або постійно працюють за кордоном, необхідно задекларувати іноземні доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Про це нагадали в Головному управлінні ДФС в Одеській області.
Тобто у разі, якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію.
У податковій декларації про майновий стан і доходи за 2016 рік громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військового збору 1,5%.
Доходи, одержані в іноземній валюті перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.
Податковим кодексом України також передбачено, що суми податків та зборів, сплачені за межами України, зараховуються під час розрахунку податків та зборів в Україні.
Для отримання права на зарахування сплачених податків за межами України фізична особа-резидент повинна надати довідку від державного органу країни, де отримувався такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.
Не підлягають зарахуванню у зменшення податкових зобов'язань платника такі податки, сплачені в інших країнах:
- податки на капітал (приріст капіталу ), податки на майно;
- поштові податки;
- податки на реалізацію (продаж);
- інші непрямі податки незалежно від того, чи належать вони до категорії прибуткових податків або вважаються окремими податками згідно із законодавством іноземних держав.


Комментариев нет:

Отправить комментарий