понедельник, 13 февраля 2017 г.

Які вживані авто можна ввезти за зниженими ставками акцизного податку?

З 1 серпня 2016 р. до 31 грудня 2018 р. в Україні діють знижені ставки акцизного податку на  вживані транспортні засоби товарної позиції 8703 УКТЗЕД (легкові автомобілі), відповідно до  норм Закону України від 31 травня 2016 року № 1389-VIII «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» (далі - Закон).

Про такі положення Податкового кодексу України нагадують у Чернігівській митниці ДФС.
Митники пояснюють, що пільги при митному оформленні вживаних легкових автомобілів поширюються лише на ті транспортні засоби, які:

- не походять з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України, або ввозяться з території такої держави та/або з окупованої території України;

 -вироблені після 1 січня 2010 року (транспортні засоби також повинні мати рівень екологічної норми не нижче ЄВРО 5);

- ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості не більш як один легковий автомобіль протягом календарного року.


У разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації транспортних засобів, при ввезенні яких були застосовані знижені ставки акцизного податку, платник податку зобов'язаний сплатити акцизний податок за такі транспортні засоби за повними ставками.


Комментариев нет:

Отправить комментарий