пятница, 4 ноября 2016 г.

ПРИЙНЯТО ЗАКОН ЩОДО УСУНЕННЯ АДМІНБАР'ЄРІВ ПРИ УКЛАДЕННІ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИХ КОНТРАКТІВ

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг)». 

Документом вдосконалюються процедури укладення зовнішньоекономічних договорів (контрактів), бухгалтерського обліку та фінансової звітності, валютного контролю для операцій з експорту робіт (послуг), прав інтелектуальної власності.
Закон передбачає, що експортери послуг зможуть укладати зовнішньоекономічні договори (контракти) не лише в письмовій формі, а і в електронній, а також шляхом прийняття публічної оферти, обміну електронними повідомленнями, або шляхом виставлення рахунку (інвойсу).
Крім того, закон закріплює заборону банкам вимагати переклад документів на українську мову, у разі якщо вони оформлені англійською.
Згідно із законом рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом, що має спростити процедури ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
Відповідно до запропонованих змін рахунок (інвойс) може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналогу власноручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис», електронного підпису одноразовим ідентифікатором.
При цьому необхідним буде лише підпис експортера. Згодою з обсягом і якістю наданих послуг визнаватиметься факт оплати нерезидентом виставленого рахунка.
Варто зазначити, що Закон ухвалено з урахуванням відповідних техніко-юридичних правок.


Джерело: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58833

Комментариев нет:

Отправить комментарий