среда, 31 мая 2017 г.

НБУ СКАСУВАВ ОБМЕЖЕННЯ НА ПЕРЕКАЗ КОШТІВ ЗА КОРДОН

Нацбанк скасував обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгівельних операцій. Це передбачено постановою Правління НБУ № 44 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" від 30 травня 2017 року.   

З 12 червня переказ коштів не обмежуватиметься сумою не більше 150 тисяч гривень на місяць.        

Скасування обмеження  для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгівельних операцій, набуває чинності 12 червня 2017 року.

Також відповідною постановою НБУ з 31 травня скасовується заборона на купівлю іноземної валюти у разі наявності у клієнта власних коштів на рахунках у сумі, що перевищує 100 тис. доларів США в еквіваленті. Раніше, за умови перевищення вказаної суми, клієнт мав виконувати зобов’язання за рахунок власної іноземної валюти.   

Водночас Нацбанк вирішив зберегти дію вимоги про обов’язковий продаж надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь юридичних осіб на рівні 50%.       

Оскільки дана вимога, встановлена пунктом 2 постанови Правління НБУ № 410 від 13 грудня 2016 року, діє до 15 червня поточного року включно, Національний банк запровадив її окремою постановою Правління НБУ № 45 "Про запровадження обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов’язкового продажу таких надходжень" від 30 травня 2017 року. Ця вимога набуде чинності з 16 червня та діятиме до 13 грудня 2017 року включно.


Комментариев нет:

Отправить комментарий