четверг, 9 марта 2017 г.

ВІДСУТНІСТЬ ЗАКОНУ «ПРО ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ» ЗАВАЖАЄ СТВОРЕННЮ ОСББ

Відсутність Закону «Про житлово-комунальні послуги» заважає процесу створення ОСББ. На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
Так, Закон «Про особливості здійснення права власності» передбачає можливість практично всім мешканцям багатоповерхових будинків брати в управління свій будинок, але цьому процесу, за словами Зубка, серйозно заважає відсутність Закону «Про ЖКП», де визначено порядок надання послуги з управління.
«Ми підготували усі підзаконні акти, які дають можливість проводити конкурс, заключати типовий договір, управляти майном. За 2016 рік створено близько 7000 ОСББ. Але процес передачі і взяття в управління будинку часто гальмують ЖЕКи чи управляючі компанії, створені, коли забудовник будував будинок і залишав управляючу компанію», - зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що на початку 2016 року проект Закону № 1581-д "Про житлово-комунальні послуги" було прийнято у першому читанні.       

Законопроектом встановлюється порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрику. 

У березні 2017 року Комітет Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендував парламенту ухвалити закон про житлово-комунальні послуги у другому читанні.


Комментариев нет:

Отправить комментарий