среда, 11 января 2017 г.

В Україні запустили єдиний реєстр боржників

Відповідно до Закону «Про виконавче провадження» було запущено Єдиний реєстр боржників, який є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження. Реєстр ведеться з метою оприлюднення інформації про невиконані майнові зобов’язання та запобігання відчуженню боржниками майна.
Автоматизована система виконавчого провадження була запущена 5 січня 2017 року, повідомляють у ДП «Національні інформаційні системи». Сам Реєстр боржників розміщено за посиланням.
Відповідно до Закону «Про виконавче провадження» Реєстр боржників містить такі відомості:
1) ПІБ, дата народження боржника – фізичної особи або найменування, ідентифікаційний код юридичної особи у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань боржника – юридичної особи;
2) найменування органу або ПІБ та посада посадової особи, яка видала виконавчий документ;
3) найменування органу державної виконавчої служби або ПІБ приватного виконавця, номер засобу зв’язку та адреса електронної пошти виконавця;
4) номер виконавчого провадження;
5) категорія стягнення (аліменти, штраф тощо).
Залежно від типу боржника – фізична чи юридична особа – на сайті Реєстру пропонуються різні форми для пошуку боржників:
- фізичну особу можна шукати за ПІБ, датою народження, реєстраційним номером облікової картки платника податків;
- юридичну особу шукати пропонують за найменуванням та її ідентифікаційним кодом.
Зверніть увагу, якщо боржник, внесений до Реєстру, звернеться до нотаріуса, держреєстратора речових прав на нерухоме майно тощо з метою вчинення правочину про відчуження майна, то за відсутності інформації про накладення арешту на таке майно відповідна особа має повідомити про такого боржника орган ДФС або відповідного приватного виконавця. Виконавець після отримання такого повідомлення приймає рішення про накладення арешту на майно.

Інформацію про боржника можуть виключити з Реєстру, зокрема, у разі винесення постанови про закінчення виконавчого провадження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий