пятница, 13 января 2017 г.

ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК СПЛАЧУВАТИМУТЬ ВЛАСНИКИ АВТО ВАРТІСТЮ ПОНАД 1,2 МЛН ГРИВЕНЬ


У 2017 році об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, тобто понад 1,2 млн гривень. Про це повідомили у головному управлінні ДФС у Черкаській області. 

Вартість авто визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.
Оприлюднюється перелік авто до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті.
Платниками транспортного податку, як і торік, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Ставка не змінилась - 25 000 гривень на рік за кожен автомобіль.      
Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня і до 20 лютого 2017 року подають до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється державною податковою інспекцією за місцем реєстрації платника податку. Податкове повідомлення-рішення про сплату податку та відповідні платіжні реквізити надсилається платнику до 1 липня.

Комментариев нет:

Отправить комментарий