пятница, 3 февраля 2017 г.

Реформа ринку аудиторських послуг


В Україні збираються створити орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, до складу якого входитимуть Рада нагляду за аудиторською діяльністю та Інспекція із забезпечення якості.
Орган суспільного нагляду здійснюватиме контроль якості та застосовуватиме санкції до суб'єктів аудиторської діяльності, які проводять обов'язковий аудит підприємств, що мають суспільний інтерес.
Робота такого органу передбачена законопроектом «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», який було схвалено на засіданні Уряду.
Як пояснили у Мінфіні, відповідний законопроект має на меті підвищити якість аудиторських послуг в Україні через вдосконалення системи регулювання аудиторської діяльності відповідно до міжнародних стандартів.
Законопроект передбачає посилення вимог до незалежності аудиторів, їх об'єктивності та організації роботи, а також стосується застосування міжнародних стандартів аудиту та стандартизації вимог до аудиторського звіту. Містить документ норми і щодо чіткої системи реєстрації аудиторів, підвищені вимоги до суспільно значимих суб’єктів господарювання.
У Мінфіні відзначають, що все це дозволить не лише підвищити рівень довіри з боку інвесторів до відповідної фінансової звітності українських компаній, а й відкриє українським аудиторам доступ на європейські ринки.

Зауважимо, наразі в Україні є чинним прийнятий у 1993 р. Закону «Про аудиторську діяльність».

Комментариев нет:

Отправить комментарий