пятница, 3 февраля 2017 г.

Пропонується звільнити від ПДВ операції з продажу ліків


Депутати запропонували парламенту звільнити від оподаткування ПДВ операції з продажу та постачання на території  України лікарських засобів вітчизняного виробництва.
Таке звільнення хочуть запровадити тимчасово – до 31 грудня 2018 року, та стосуватиметься воно лише тих вітчизняних ліків, які внесені до Державного реєстру лікарських засобів. Окрім того, від ПДВ пропонується звільнити і операції з продажу та постачання медичних виробів, які:
·         внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення та/або
·         введені в обіг відповідно до законодавства у сфері технічного регулювання та оцінки відповідності.
Слід зауважити, що з норми, запропонованої депутатами, не зрозуміло, чи повинні вироби медичного призначення, операції з продажу та постачання яких звільняються від ПДВ, вироблятись лише вітчизняними компаніями.
Порядок продажу таких ліків та медичних виробів, які звільняються від оподаткування ПДВ, відповідно до пропозиції нардепів має визначити Кабмін.
Відповідні зміни до Податкового кодексу України пропонує внести група народних депутатів, які зареєстрували законопроект № 6012.

Таким чином, депутати хочуть здешевити ліки та стабілізувати ситуацію на ринку цін на них, оскільки, за даними Держстату, ціни на ліки за рік зросли майже на 68 %. Втім, зрозуміло, що подешевшають лише ті ліки, які виробляють українські фармкомпанії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий