вторник, 24 января 2017 г.

ЗМІНИЛИСЯ ПІДСТАВИ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ПОЗАПЛАНОВОЇ ДОКУМЕНТАЛЬНОЇ ПЕРЕВІРКИ


З 1 січня 2017 року внесено зміни до підстав проведення позапланових документальних перевірок, нагадують у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області. 
Зокрема, пп. 78.1.1 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України доповнено можливістю проведення позапланової перевірки також при отриманні інформації, яка свідчить про порушення вимог податкового законодавства.
Разом з тим встановлено термін для надання платниками податків пояснень на запит контролюючого органу – 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, та вимоги до його змісту.  
Відповідно до пп. 78.1.5 п. 78.1 ст. 78 ПКУ позапланова документальна перевірка може бути проведена не лише при поданні платниками заперечень до акта (довідки) перевірки, а також додаткових документів у порядку, визначеному п. 44.7 ст. 44 ПКУ. Наказ про проведення перевірки з підстав, зазначених у цьому пункті, видається:
- у разі розгляду заперечення до акта перевірки та/або додаткових документів у порядку, визначеному п.44.7 ст. 44 ПКУ, - контролюючим органом, який проводив перевірку;
- під час проведення процедури адміністративного оскарження – контролюючим органом вищого рівня, який розглядає скаргу платника податків.
Також із Податкового кодексу вилучено можливість проведення позапланової перевірки при отриманні постанови органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора.

Крім того, з 1 січня 2017 року ст. 78 ПКУ доповнено новою підставою для проведення документальної позапланової перевірки: якщо платником податків не надано для проведення зустрічної звірки інформацію, визначену у запиті контролюючого органу, протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, виключно з питань, зазначених у запиті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий