пятница, 20 января 2017 г.

Як платити податок на нерухомість в 2017 році?


У 2017 році деякі українці повинні будуть заплатити новий податок на нерухомість.

 При цьому в 2017 році розмір податку в регіонах України буде різним, так як процентна ставка податку варіює в межах від 0 до 3% мінімальної зарплати. Органи місцевої влади визначають, які квадратні метри житлової площі вважаються «зайвими», і встановлюють в результаті розмір податкової ставки.
Відповідно до Податкового кодексу України №2755- VI, від 02.12.2010, житловою площею вважаються:
•житловий будинок;
• квартира;
• прибудова до будинку;
• кімната в комунальній квартирі;
•дачний будинок.

У яких випадках можна не платити податок на нерухомість?
Не оподатковується нерухомість, яка знаходиться в зоні відчуження. Також не нараховується податок на житло в гуртожитках і в аварійних будівлях. Звільняються від оподаткування також комунальні будівлі, дитячі садки і храми. Додамо, що майно сиріт та одиноких матерів, які виховують дитину-інваліда, відповідно до закону, також не обкладається податком.

Схема оплати податку на нерухомість
Фіскальна служба до 1 липня 2017 року має розіслати рішення-повідомлення та квитанції з сумою податку всім українцям. При цьому важливо врахувати, що заплатити слід не пізніше 28 серпня. Якщо розглядати такий випадок, що квитанція про сплату податку на вже продану квартиру, прийшла або не прийшла, а нерухомість згідно із законом повинна обкладатися податком, потрібно звернутися до місцевого відділення фіскальної служби.
Крім цього, власники житлової нерухомості великої площі (більше 300 кв. м для квартир і 500 кв. м -для будинків) повинні заплатити додатково 25 тис. грн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий