вторник, 6 декабря 2016 г.

ФОНД ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ЗМІНИВ УМОВИ ДЛЯ УЧАСНИКІВ «PROZORRO.ПРОДАЖІ»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб збільшив розмір винагороди організаторам торгів за проведення аукціонів з продажу прав вимоги за кредитами.
Це передбачено у змінах до рішення виконавчої дирекції Фонду «Про окремі питання організації процесу продажу активів (майна) банків, що ліквідуються».
Крім того, задля підвищення прозорості процесу продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд вирішив переглянути підходи до розподілу лотів, а також розміри гарантійного внеску.
Так, згідно з новими умовами, комісія, яку отримують електронні майданчики за проведення аукціонів з продажу прав вимоги за кредитом відтепер складає 3%, що в 6 разів вище за попередню мінімальну (за прогресивною шкалою мінімальний розмір комісії складав 0,5%).
Максимальний розмір комісії, яку можуть отримати майданчики за проведення аукціону, відтепер підвищено до 1,5 млн грн (раніше – не більше 500 тис. грн).
Крім того, Фонд гарантування вкладів вдвічі зменшив гарантійний внесок – до 5%. Це дозволить значно розширити коло потенційних покупців активів неплатоспроможних банків. В той же час було знято обмеження на суму внеску, який раніше максимальний рівень складав 500 тис. грн.

«Збільшення граничного розміру винагороди організаторам електронних аукціонів, на яких реалізуються права вимоги за кредитами, було не просто побажанням організаторів торгів, з якими ми ведемо постійний діалог, а й об’єктивною необхідністю. Адже продаж прав вимоги за кредитами є набагато складнішими процесом, аніж реалізація, скажімо, об’єкту нерухомості чи цілісного майнового комплексу. Ми обіцяли переглянути розмір «комісійних» – і зробили це», – сказала Юлія Берещенко, директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду.
Повний текст прийнятих змін – за посиланням


Комментариев нет:

Отправить комментарий