вторник, 1 ноября 2016 г.

Ремонт будинку у якому створено ОСББ за бюджетні кошти

Більшість багатоповерхівок, побудованих 40 і більше років тому, потребують капітального ремонту або хоча б в поточного. Їх мешканці очікують, що такий ремонт повинні зробити державні (комунальні) органи із коштів, які вони платять за квартири. Але чи так це з точки зору самих державних органів?
Оскільки на сьогоднішній день в Україні активно проводиться реформа ЖКГ, населення перебуває в активному пошуку тих структур, які відповідають за технічний стан житлового фонду і можуть допомогти у вирішенні проблем, що накопичилися. І хоч ЖЕКи (нині це ЖЕУ (житлово-експлуатаційні дільниці)) формально скасовані, але поки вони залишаються на місцях після якоїсь модернізації, українці сподіваються отримати від них хоч інформаційну допомогу.
Потрібно розуміти, що всі власники квартир мають безпосереднє відношення до капітального ремонту своїх будинків. В будь якому випадку, без фінансової участі власників квартир такі роботи не обійдуться. Зрозуміло, що самостійно ОСББ не зможе зібрати кошти на капітальний ремонт, особливо, якщо мова йде про будинки старого фонду. Тому, з огляду на це в столиці організована програма у відповідності до якої буде проходити фінансування будинків з ОСББ.                                                                        
Відповідно до умов, ОСББ повинні обрати не менш, ніж два види робіт, один з яких здійснюватиметься за власні кошти, і вартість якого складе 30% загальної вартості проекту, а другий - це кошти місцевого бюджету, його вартість складе 70% від загальної.
Однак сподіватися на те, що ремонт на 100% буде покрито за рахунок держави, також не варто. В найближчій перспективі ремонт потрібно робити спільними зусиллями, будуть створюватися механізми і програми, які допоможуть привести будинки в порядок.

На даний момент навряд чи варто розраховувати на проведення капітального ремонту до створення ОСББ. Перший крок, який повинні зробити люди, - це самоорганізуватися, згуртуватися навколо проблеми. Потім звертатися в районну адміністрацію або в міську, і домагатися, щоб такі ремонти проходили згідно спільного фінансування.



Комментариев нет:

Отправить комментарий