четверг, 6 октября 2016 г.

УРЯД СХВАЛИВ ЗМІНИ ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

5 жовтня 2016 року Кабінет Міністрів України схвалив внесений Міністерством фінансів законопроект № 3357 «Про внесення змін до Податкового кодексу України». Про це інформує «Урядовий портал».У ньому передбачено ряд змін у ПКУ, серед яких: запровадження електронного кабінету платника податків, "податкова амністія", створення єдиного реєстру платників ПДВ та фінансової поліції.
Мета законопроекту – підвищити якість адміністрування, тобто всього процесу нарахування сплати податків та взаємодії платника та податкової. Очікується, що результатом стане створення нормальних умов для розвитку бізнесу. Цей пакет податкових змін є важливою частиною реформи ДФС, адже він прибирає можливості для системної корупції в податковій сфері.
Даний пакет змін є результатом спільної роботи народних депутатів, бізнесу, громадських експертів та Міністерства фінансів. Мінфін декілька разів публікував робочі версії документів для публічного обговорення, де абсолютно кожен міг висловити свої пропозиції. Громадські експерти та бізнес неодноразово підкреслювали, що робота над законопроектом була «безпрецедентно» відкритою.
Даний антикорупційний законопроект уже публічно підтримали провідні бізнесові та громадські об'єднання: Американська торгівельна палата, Всеукраїнське об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця», Європейська бізнес асоціація, Спілка українських підприємців (СУП), Українська бізнес-асоціація, Торгово-промислова палата України, Палата податкових консультантів, Рада бізнес-омбудсмена, Український союз промисловців і підприємців, громадська платформа «Податки для економічної свободи», до якої входять 17 асоціацій, Коаліція «За ліберальну податкову реформу», яка налічує 15 асоціацій, а також об’єднання громадських експертів Реанімаційного Пакета Реформ, до складу якого входять провідні дослідницькі центри та громадські організації.
«Ми не зупиняємось на даному пакеті змін. Всі побачили, що ми справді дослухаємось до конструктивних пропозицій, тож ми готові робити це надалі та продовжувати відкриту роботу над новими змінами. Але зараз дуже важливо прийняти цей антикорупційний законопроект. Адже його можна безкінечно доповнювати новими пропозиціями та покращувати, але ми вже чотири місяці вели роботу над проектом і бізнес та громадськість на нього дуже чекає», - зазначив під час презентації законопроекту Міністр фінансів Олександр Данилюк.
Ознайомитись з презентацією змін можна тут

Комментариев нет:

Отправить комментарий